الهه خاکباز الونديان با اشاره به آغاز عمليات مرمت سنگ قبر ياد شده از خرداد ماه سال جاري و اتمام آن در آبان ماه، افزود: در حال حاضر عمليات حفاظت آن در دستور کار قرار دارد.
وي آسيبهاي موجود بر روي اين سنگ قبر را شکستگي، لعاب پريدگي و فرسودگي ملات کاشيهاي کف، کمبود برخي از بخشهاي کاشي و جايگزيني آن توسط کاشيهاي ناهماهنگ، انسداد حفرههاي ما بين حروف کتيبه سنگي توسط مادهاي موم مانند و زردي برخي از نقاط در اثر تجمع گرد و غبار برشمرد.
خاکباز الونديان شکستگي عميق، جابجايي سنگ و تجمع آلودگي در محل شکستگي، فرسودگي ملات در پشت کاشيهاي معرق و سفيد آبي در حاشيه عمودي اثر، آلودگي سطحي ناشي از گذشت زمان بر روي تمام بخشها و لکههاي سبز رنگ ناشي از رنگ آميزي نرده پيرامون قبر را از ديگر آسيبهاي وارده به اين سنگ قبر عنوان کرد.
وي از جمله اقدامات مرمت اين سنگ قبر نفيس به جمع کردن کاشيهاي کف و انتقال آن به کارگاه مرمت، پاکسازي، وصالي، مرمت، استحکام بخشي، تثبيت و برگرداندن مجدد به بنا و نصب کاشي در مکان اوليه اشاره کرد.
اين کارشناس ارشد مرمت با اشاره به حذف کاشيهاي ناهماهنگ و جايگزيني آن با کاشيهاي اصلي، از جدا سازي بخشي از کتيبه معرق از کار به منظور حذف ملات فرسوده، نصب مجدد آن و تزريق استحکام بخش در ساير بخشها ياد کرد و گفت: همچنين چهار کاشي سفيد آبي با حاشيه افقي به منظور حدف ملات فرسوده جدا و دوباره نصب شد.
وي پاکسازي سنگ از آلودگيهاي سطحي با استفاده از حلالهاي مناسب، جابجايي نرده چوبي و فلزي پيرامون قبر به منظور پاکسازي و رنگ آميزي مجدد را از ديگر اقدامات مرمتي مطرح کرد.
به گفته اين مقام مسئول بقعه سلطان شيخداد به عنوان محل دفن \"شيخ تقي الدين دادا محمد\" از عرفاي قرن هفتم هجري در مجموعهاي به همين نام در محله سراب نو (شيخداد امروزي) توسط “قاضي شهاب الدين بن مسعود باعمران” در سال 726 هجري ساخته شده است.
/119
انتهای پیام/